Strawberry Hot Springs


I lördags hyrde vi en fin Jeep och körde upp ill bergen för att åka till en hot spring, en varm källa. Det var en cirka fyra timmars bilfärd dit, men så värt det! På vägen dit åkte vi egenom den tunnel som är längst och högst över sealevel i usa, lite kul. Tror den var lite mer än 2,5 km lång och på 3300 meter över havet! Men iallafall, när vi kom till Steamboat Springs käkade vi lite lunch och sen åkte vi vidare på den lilla bergsvägen upp till den varma källan. Jag blev helt tagen när vi kom dit, det låg fortfarande snö på marken och solen sken, och mitt där uppe i bergen finns det en naturlig varm källa. Det var så otroligt vackert! Har aldrig sett något liknande. Det fanns lite olika såkallade pooler, den som låg högst upp var minst och varmast, där rann vattnet direkt från berget. Sen fanns det två lite större, en var lagom varm och den andra var lite varmare. Längst ner fanns ytterligare en pool, men denna var iskall, det fanns galna människor som hoppade i där, haha! Jag fick kramp av att bara doppa i tån :P Vi var nog där och badade och myste i ungefär fyra timmar. C kunde väl stannat längre men jag började bli rastlös, som vanligt. Så vi bytte om och åkte tillbaka till den lilla staden och åt lite middag innan vi körde hem till Boulder igen.




Vår ursnygga Jeep, och C fick äntligen köra lite :)






Vägen dit var otroligt vacker!




Den här lilla poolen var den varmaste, gick knappt att vara där...




Så himla mysigt!




Iskallt vatten, men mysigt med det forsande ljudet!




Härligt vattenfall mellan två av poolerna




Ångande varmt vatten som rinner ner från berget...




Vägen hem var också väldigt vacker!


Hit vill vi definitivt försöka åka igen, om vi kan... Annars får man helt enkelt åka tillbaka på semester någon gång! :)



New York City!


New York var helt fantastiskt :) Måste vara en utav mina favoritplatser so far!

På torsdagen när vi kom dit och satte oss taxin på väg in till stan var det första man kände lukten av nyklippt gräs! Träden var gröna och alla blommor hade precis slagit ut! Och det var nog ca 20 grader varmt! Vår med andra ord, så härligt! Vi dumpade väskorna på hotellrummet och gick direkt till Central Park och la oss där och myste en stund. När solen började gå ner gick vi en sväng på fifth avenue, den kända shoppinggatan, och gick i Apple affären som har öppte 24/7, helt sjukt mycket folk där inne! Lekte lite med den nya iPaden, ganska cool faktiskt! På kvällen blev det en drink med en gammal vän från Tranås, trevligt! :)
 
Fredag morgon åkte vi ner till den södra udden av Manhattan för att ta en färja över till Staten Island, då åker man förbi Frihetsgudinnan och man ser hela Manhattan skyline därifrån... Jättefint! Sen gick vi genom financial district med bland annat Wall Street och The Stock Market. Sedan vidare upp till Ground Zero där World Trade Center byggnadena stod, de har kommit jättelångt med återuppbyggnaden av de nya husen, helt otroligt! Ett hus är redan helt färdigt så folk har redan börjat jobba där.
Efter det bar det av mot China Town och Little Italy, helt sjukt, känns som en hel annan värld där... I China Town såg man ipricip bara kineser, konstigt! Det sägs att det finns folk där som inte kan nån engelska alls, haha! Vi köpte varsina New York tröjor och prutade på varsina parfymer :) Och jag köpte en fin schal! Det blev middag i Little Italy, jag tog pasta med musslor i vitvinsås, mycket god, C tog lasagne som skulle vara gjord på hemlagad pasta och vara stor portion, men det var det verkligen inte, pyttelite mat, så det var inte vidare kul.
Senare på kvällen åkte vi upp i Rockerfeller Center, där man kan se ut över nästan hela Manhattan, jag var där uppe förra gången också, så otroligt vackert! Lite blåsigt, men såå mysigt att vara där med min älskling :)

På lördagen gick vi för att titta på Public Library och FN's högkvarter och även Grand Central Station... Där vi hann träffa Victoria, som jag var på au pair skolan tillsammans med, en liten stund innan hon skulle åka till Miami. Det var jättekul att ses!
Och sedan vidare till Empire State Building, där åkte vi också upp! Helt otroligt coolt att se allt på dagen också :) Härifrån såg man mer av den södra delen vilket var roligt! Vi käkade på ett så kallat Brewery, väldigt god mat!
På kvällen var det dags för höjdpunkten av helgen: The Phantom of the Opera! Det var nog det mäktigaste jag någonsin sett, hade nog gåshud under hela föreställningen! Helt fantastiskt :) Sen gick vi runt lite vid Times Square och sen gick vi och åt en dessert på en liten mysig restaurang. 
Söndagen blev det lite shopping innan det var dags för att åka till flygplatsen...
Dagarna gick sjukt fort men vi hann med massa kul, kunde inte varit bättre! Så himla nöjd med resan :)


Här kommer lite bilder, även denna gången tog vi nog runt 1500 bilder, så jag väljer bara ett par utav dom :P



I väntan på taxin på flygplatsen...




In my first New York cab ;)




I Central Park!




Vid The Boathouse




Så här liten var Frihetsgudinnan :P




Fast på riktigt så är hon mindre än vad man förväntar sig...




Vi med en liten del av Manhattan i bakrunden




My Man on Wall st.




Uppe på Rockerfeller Center med Chrysler Building till vänster och Empire State Building till höger




United Nations...




Vår i New York




Empire State Building




Uppe på Empire




The Phantom Of The Opera




The Phantom Of The Opera




Galet mycket folk vid Times Square




På M&M World




Lite shopping vid Times Square




Älsklingen vid Rockerfeller Center



Det var några godbitar av alla bilder vi tagit...
Och förresten så glömde jag säga att det tog mindre än en minut att gå från hotellet till Times Square, och vi kunde tillochmed se lite utav Broadway från rummet :) Så himla nice!

Här i Boulder har det också varit jättefint väder de senaste dagarna, men det ska tydligen bli åska imorgon...


Nehe, tjolahopp på er...

Puss Hej


NHL Hockey


Förra söndagen, på påskdagen, va jag och C och såg Colorado Avalanche vs. San Jose Sharks i Denver!
Riktigt kul va de! Första målet gjordes av svensken Douglas Murrey, roligt :)
Blev tyvärr inte några riktiska slagsmål, vilket vi tyckte hade varit kul, haha! Det blev 4-4 när den tredje perioden va slut så det blev förlängning och Avalanche gjorde det sista och avgörande målet, himla kul!



<3





Svensken Douglas Murrey värmer upp...



Den andre svensken Niclas Wallin försöker tacklas lite :P



Inte för att vi är värsta hockey fansen men det var kul att gå på en NHL match :) Tyvärr så har inte Colorado några svenska spelare just nu, så vi fick nöja oss med de från San Jose.



That's it for now...


PussKram


Bättre sent än aldrig... Chicago!!


Jag säger som jag brukar, veckorna flyyyyger iväg!

För två helger sedan åkte jag och C till The Windy City, Chicago! Vi hade tre underbara dagar, hann se väldigt mycket även om man hade velat stanna längre. Vi kom dit på fredag förmiddag och hade turen att få checka in på hotellet tidigare än man egentligen fick, så de va skönt att dumpa väskorna på rummet! Vädret var helt fantastiskt så vi bestämde oss för att åka upp i Sears Tower, eller Willis Tower som det heter nu. Dett är den högsta byggnaden på den norra hemisfären eller va de nu va. Iallafall sjukt högt upp, man kunde se fyra olika delstater därifrån; Wisconsin, Michigan, Indiana och såklart Illinois som Chicago ligger i. Och sist men inte minst Lake Michigan, som nästan såg ut som ett hav för att den va så stor. Riktigt härligt!

Sen begav vi oss vidare till The Bean, en gigantisk böna i silver. Himla kul att ta bilder där :) Vi satt en stund och myste i solen innan vi gick tillbaka till hotellet för att fixa iordning och för att möta Malin (från Tranås) för middag. Det blev pizza för C ville ha den såkallade Deep Dish Pizzan, såg ut typ som en paj. Malin och jag tog vanlig med tunn botten. Mumsigt värre och riktigt kul att träffa en Tranåsbo :) Sen gick vi vidare och drack en liten drink, typ den dyraste Cosmon någonsin och inte vidare god heller, haha! Men sällskapet var ju det bästa så man ska inte klaga. Det blev hyffsad tidig läggdags för oss eftersom vi hade varit uppe sen typ kl 3 på natten.

Lördagen började på The Museum of Science and Industry där de bland annat hade en äkta u-båt från andra världskriget, tyskarnas va de också :P De hade en stor utställning om väder, ett riktigt flygplan, tåg och massa annat! Helt fantastiskt museum. Efter det bar det av till The Shedd Aquarium, ett utav USAs största. Vi såg väl alla fiskar och sånt man kan tänka sig plus en show med delfiner, pingviner och vitvalar eller vad de kallas. De fanns såklart hajar också. Vi tänkte skynda på lite på de här ställena men de fanns ju så mycket att se så det tog sin lilla tid, typ hela lördagen :P

Vi åkte tillbaka till hotellet sen och gjorde oss iordning för att åka ner till Navy Pier för att äta middag. Det var jätte mysigt där nere, man kunde se hela skylinen. Vi åkte ett parisehjul, som visade sig gå vääääligt långsamt och var vääääligt högt, haha! Jag som är lite höjdrädd, men de gick väl bra. Jag hade ju min älskling bredvid mig ;) Sen blev det middag på Bubba Gump, som är från Forest Gump, hade hört så mycket gott om det stället, men de va väl sådär faktiskt, men helt ok! Goda drinkar :)


På söndag morgon åkte vi till The Field Musem där de bland annat har det största och mest välbevarade T-Rex skelettet, Sue heter hon ;) Jag tror att det var i detta museet som filmen En Natt på Museet spelades in. De hade massvis med andra dinosaorie skelett också och en stor utställning om amerikansk historia. Efter det blev det en tur till The Planetarium, där vi såg en film om rymden på en 360 graders filmduk, mycket imponerande även om jag faktiskt slumrade till för en sekund, haha! De hade massvis av gamla teleskop och sånt, häftigt att se att de faktiskt förstod att det fanns en rymd på 1700-talet.

Efter detta åkte vi tillbaka in till City för att möta Malin igen och hennes kompis för lunch på ett trevligt ställe där man plockar sin mat rå och sedan tillagar de den. Fräscht och gott! Det blev en himlans god dessert till efterrätt också :) Sen åkte vi för att se The Hankock Building och ett sjuvånings shopping mall, sen var det dags att bege oss till flygplatsen.


Efter tre fullspäckade dagar var vi båda helt dödströtta och tänkte få några timmars sömn på planet men såklart hamnade vi bredvid en man som pratade heeeeela vägen hem, haha!

En underbar helg hade vi iallfall! Kan definitivt rekommendera alla att åka dit :)



Här kommer några bilder, vi tog ca 1500 bilder, så alla kan jag verkligen inte lägga upp, haha!






Uppe i Sears Tower, underbart eller hur :)




Här kunde man stå ute i en glasbox 412 meter upp i luften!



The Bean...




The Bean...




Tyskarnas U-båt :P




The Ferris Wheel på Navy Pier




Sue




Vi med Chicago i bakrunden :)


Ni som har C på facebook får kolla in fler bilder där...


Ska försöka hinna med att skriva om hockeyn förra helgen och NYC också, om jag inte hinner nu så får det bli imorgon...


Puss så länge!


Happy B-day to my Love!



Idag fyller min älskade Christian 25 år! Megabamse Grattispussar och kramar till dig :)




Jag älskar dig min lilla plutt ;)



RSS 2.0