New York City!


New York var helt fantastiskt :) Måste vara en utav mina favoritplatser so far!

På torsdagen när vi kom dit och satte oss taxin på väg in till stan var det första man kände lukten av nyklippt gräs! Träden var gröna och alla blommor hade precis slagit ut! Och det var nog ca 20 grader varmt! Vår med andra ord, så härligt! Vi dumpade väskorna på hotellrummet och gick direkt till Central Park och la oss där och myste en stund. När solen började gå ner gick vi en sväng på fifth avenue, den kända shoppinggatan, och gick i Apple affären som har öppte 24/7, helt sjukt mycket folk där inne! Lekte lite med den nya iPaden, ganska cool faktiskt! På kvällen blev det en drink med en gammal vän från Tranås, trevligt! :)
 
Fredag morgon åkte vi ner till den södra udden av Manhattan för att ta en färja över till Staten Island, då åker man förbi Frihetsgudinnan och man ser hela Manhattan skyline därifrån... Jättefint! Sen gick vi genom financial district med bland annat Wall Street och The Stock Market. Sedan vidare upp till Ground Zero där World Trade Center byggnadena stod, de har kommit jättelångt med återuppbyggnaden av de nya husen, helt otroligt! Ett hus är redan helt färdigt så folk har redan börjat jobba där.
Efter det bar det av mot China Town och Little Italy, helt sjukt, känns som en hel annan värld där... I China Town såg man ipricip bara kineser, konstigt! Det sägs att det finns folk där som inte kan nån engelska alls, haha! Vi köpte varsina New York tröjor och prutade på varsina parfymer :) Och jag köpte en fin schal! Det blev middag i Little Italy, jag tog pasta med musslor i vitvinsås, mycket god, C tog lasagne som skulle vara gjord på hemlagad pasta och vara stor portion, men det var det verkligen inte, pyttelite mat, så det var inte vidare kul.
Senare på kvällen åkte vi upp i Rockerfeller Center, där man kan se ut över nästan hela Manhattan, jag var där uppe förra gången också, så otroligt vackert! Lite blåsigt, men såå mysigt att vara där med min älskling :)

På lördagen gick vi för att titta på Public Library och FN's högkvarter och även Grand Central Station... Där vi hann träffa Victoria, som jag var på au pair skolan tillsammans med, en liten stund innan hon skulle åka till Miami. Det var jättekul att ses!
Och sedan vidare till Empire State Building, där åkte vi också upp! Helt otroligt coolt att se allt på dagen också :) Härifrån såg man mer av den södra delen vilket var roligt! Vi käkade på ett så kallat Brewery, väldigt god mat!
På kvällen var det dags för höjdpunkten av helgen: The Phantom of the Opera! Det var nog det mäktigaste jag någonsin sett, hade nog gåshud under hela föreställningen! Helt fantastiskt :) Sen gick vi runt lite vid Times Square och sen gick vi och åt en dessert på en liten mysig restaurang. 
Söndagen blev det lite shopping innan det var dags för att åka till flygplatsen...
Dagarna gick sjukt fort men vi hann med massa kul, kunde inte varit bättre! Så himla nöjd med resan :)


Här kommer lite bilder, även denna gången tog vi nog runt 1500 bilder, så jag väljer bara ett par utav dom :P



I väntan på taxin på flygplatsen...




In my first New York cab ;)




I Central Park!




Vid The Boathouse




Så här liten var Frihetsgudinnan :P




Fast på riktigt så är hon mindre än vad man förväntar sig...




Vi med en liten del av Manhattan i bakrunden




My Man on Wall st.




Uppe på Rockerfeller Center med Chrysler Building till vänster och Empire State Building till höger




United Nations...




Vår i New York




Empire State Building




Uppe på Empire




The Phantom Of The Opera




The Phantom Of The Opera




Galet mycket folk vid Times Square




På M&M World




Lite shopping vid Times Square




Älsklingen vid Rockerfeller Center



Det var några godbitar av alla bilder vi tagit...
Och förresten så glömde jag säga att det tog mindre än en minut att gå från hotellet till Times Square, och vi kunde tillochmed se lite utav Broadway från rummet :) Så himla nice!

Här i Boulder har det också varit jättefint väder de senaste dagarna, men det ska tydligen bli åska imorgon...


Nehe, tjolahopp på er...

Puss Hej


Kommentarer
Postat av: Linda

Fina och trevliga bilder både från Chicago och New York!

2010-04-20 @ 13:32:04
URL: http://ostgotskan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0